GLHP

Ghent Lambing & Husbandry Project

Onze visie en onze doelen

Onze vorige seizoenen

image
image
image
image
image
image
image
image

Visie & doelen

Het Ghent Lambing & Husbandry project (GLHP) is een project dat twee jaar geleden is opgestart, na een klein berichtje op Facebook, waarbij we enkele studenten zochten om te gaan helpen lammeren in Orkney. Zodanig veel studenten meldden zich aan, dat we besloten om op zoek te gaan naar nog meer plaatsen waar we de studenten naartoe konden sturen om praktische ervaring op te doen. Wat begon met dat ene berichtje, werd toen een project met 95 studenten (2018). De interesse van de veehouders én van de studenten groeide zo snel, dat we dit aantal konden verdriedubbelen in 2019. Vandaag zijn we met een team van dertien enthousiaste diergeneeskunde studenten om dit project leiden. We voorzien lammer- en husbandry plaatsing in vooral het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland, België, IJsland en Frankrijk. Wij, als diergeneeskunde studenten van de Universiteit Gent, willen het voor onze medestudenten mogelijk maken om meer praktische ervaring op te doen. Het doel van onze vereniging is om niet alleen bij te dragen aan een praktische, educatieve ontwikkeling, maar ook om onze medestudenten toegang te geven tot een internationaal platform. Als dochtervereniging van de Vlaams Diergeneeskundige Kring hebben wij tevens een sterke connectie met de academische wereld en werken we geïntegreerd samen met andere dochterverenigingen zoals IVSA welke focust op academische internationalisering.

Ons hoofddoel is om een brug te bouwen tussen de diergeneeskundige studies en ons toekomstig beroep, we willen onszelf voorbereiden. De vaardigheden die we leren en ontwikkelen door in het echte veehouderijleven mee te draaien geven een diepere waarde aan de kennis die we hebben opgedaan tijdens onze studies. Hierom hebben we dit project opgericht: de studenten van onze universiteit in contact brengen met de praktijkwereld.

Vorig jaar (2019), hebben we ongeveer 270 studenten naar 53 verschillende bedrijven op lammerstage gestuurd, verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar (2020) zouden we graag nóg meer studenten willen plaatsen, en ook ‘husbandry'-stages (= overige veehouderij) toevoegen aan ons aanbod. We willen dit graag mogelijk maken met uw hulp! Hieronder vindt u onze Facebookpagina en een inschrijvingsformulier voor veehouders. Of u nu een klein of groot bedrijf hebt, een melkvee- of vleesveebedrijf, varkens, paarden, of een mengeling: u bent welkom! Aarzel niet om onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen of ons te contacteren bij vragen. Weet dat dit ook voor u een fantastische ervaring kan zijn!

Wees gerust, wij zorgen ervoor dat onze studenten op voorhand genoeg informatie krijgen en enkele vaardigheden kunnen oefenen op de universiteit voor we ze op lammer- of husbandrystage sturen. Echter is er soms wel een verschil tussen de studenten onderling: tweedejaars hebben meestal minder ervaring met lammeren, maar ook voor hen willen we het mogelijk maken om op stage te gaan en mee te helpen. In het inschrijvingsformulier kan u daarom uw voorkeur aanduiden. Er is ook een inschrijvingsformulier die studenten kunnen invullen. Achteraf proberen wij de beste ‘match' te vinden voor beiden.

image
image
image
image
image
image
image
image

Contact

image

+32 476 52 19 24

image

+44 77 5726 5890

image

Ann van Eetvelt

President

image

Robin Botermans

IVSA liaison

image

Dominique Croockewit

Vice-president / VDK-liaison / Public Relations / Treasurer

image

Dagmar Vannieuwenhuyse

Secretary / student communication

image

Gwendoline Moyaert

Webmaster/Media

image

Sophie Smit

DSR/externship committee

image

Joyce Schumans

Communication Faculty

image

Céline Decoster

Region Orkney & France

image

Karlijn van Malder

Region Belgium & Netherlands

image

Daphné Blockx

Region Scotland

image

Maria Cherepanova

Region Wales & PR-intern

image

Yanina Verplanke

Region England

image

Alexander Taffeiren

Region Ireland & Iceland

image

ghentlambingproject@gmail.com

Contact us or visit our Facebook page!


Veehouders

Zoals hierboven uitgelegd willen we vanuit de GLHP onze studenten een plaatsing kunnen aanbieden op een veehouderij om praktijkervaring op te doen. Maar we willen ook dat u kunt geniet van een paar extra helpende handen. We zoeken daarom veehouders/dierenartsen/asielen/etc. die graag hun passie en kennis willen delen. We willen dat de studenten zoveel mogelijk kunnen leren: schapen voederen, lammetjes/veulens/kalfjes/puppies verzorgen, helpen met moeilijke lammeringen en (leren) ingrijpen wanneer nodig, … Lees a.u.b. de onderstaande info grondig. Hierin vindt u informatie over hoe zo'n stage/uitwisseling precies werkt, wat u van ons kan verwachten en wat wij van u zullen verwachten.


Wat wij verwachten en wat u van ons kan verwachten

  • We verwachten dat u eten en drinken voorziet voor de student gedurende het verblijf (ontbijt, middagmaal, avondmaal, eventueel tussendoortjes).

  • We verwachten dat u de student(en) voorziet van een slaapplaats. Indien nodig kunnen de studenten zelf beddengoed, een slaapzak, handdoeken, … voorzien. Laat dit indien nodig zeker tijdig weten aan de studenten.

  • We verwachten dat u vervoer tussen het station en boerderij voorziet, in overleg met de student. De studenten zullen u hiervoor zelf contacteren. Ze zullen zelf het vervoer naar het station regelen en betalen. Indien de studenten per 2 komen, dan vragen we hen om samen te reizen zodat ze ook samen aankomen aan het station/luchthaven.

  • De bedoeling van een lammer/husbandrystage is dat de studenten diergeneeskunde de kans krijgen om ervaring op te doen en nieuwe dingen te leren. Sommige studenten hebben meer ervaring dan anderen. Geef de studenten de kans om zelf de handen uit de mouwen te steken en begeleid hen wanneer ze zich onzeker voelen of als ze vragen hebben.

  • We kunnen niet garanderen dat we studenten kunnen sturen naar alle bedrijven die het aanmeldingsformulier ingevuld hebben, gelieve hier rekening mee te houden.

  • Een vergoeding voorzien voor de studenten is niet verplicht.

Lammeren - Inschrijvingsformulier

Husbandary/overige - Inschrijvingsformulier


Let op: voor de stages van 2019-2020 kan u ons contacteren van juli tot september. Daarna is het mogelijk dat we niet meer genoeg studenten kunnen selecteren, niet met de juiste ervaring of zelfs helemaal geen. We kunnen u dan wel toevoegen aan de lijst voor het volgende jaar (2021).

image
image
image
image

Studenten

Beste medestudent, ben je geïnteresseerd in lambing/husbandry en niet bang om je handen uit de mouwen te steken, vuil te worden en hard te werken? Is het geen probleem voor jou om vroeg en/of laat te werken? Maar wil je wel een hoop ervaring opdoen? Dan ben je hier aan het juiste adres! We doen ons best om voor jou de beste match te vinden met een farm om je kennis en vaardigheden te verbeteren. We willen het je makkelijker maken om uit je comfortzone te treden en je de ervaring aanbieden die je zoekt. We willen je kortom helpen een brug te bouwen tussen de theoretische lessen en je toekomstige job.


Inschrijvingsformulier


Let op: de deadline om je in te schrijven is eind september 2019. Als je je daarna nog wil inschrijven, kan het zijn dat we je niet meer kunnen inplannen. We hebben geen wachtlijst voor het jaar erop.

FAQ

image
image
image
image

Vorige Lammerstages

Gill Jones
Pentrefarm, Wales

"It’s a great way to meet and make friends with people from other European nations – and see the farming side of life. Students gain so much experience and get more confident even in just a week."

Peter Myles
Dalbog, Scotland

"We have hosted Ghent students for a few years now, and I'm immensely proud to have played a small part in establishing the Ghent Lambing Project, the GLP students are intelligent, sharp, with a good command of English, they are enthusiastic, willing to learn and develop their skills, they also bring a little bit of joy and fun to the shed and lambing fields during an otherwise stressful time of year."

John Orr
Churchtown, Ireland

"It was a very satisfactory experience for us and I think it was satisfactory for them, too."

image
image